Fizetős parkolás Józsefvárosban: még a helyieknek is

Korábbi blogunkban arról írtunk, hogyan változtatják meg a Budapesti parkolási körülményeket az új zónarendszerek. Azóta a józsefvárosi képviselő testület az ingyenes lakossági parkolásra vonatkozó szabályok módosításáról döntött. Az eddigi rendelkezések szerint minden józsefvárosi lakos két autót parkolhatott díjmentesen az utcán, azonban ez mostantól megváltozik.

A 100 százalékos támogatást 80 százalékra csökkentik az első autó esetén, a második autónál pedig ez 50 százalékos csökkentést is jelenthet, a díjak mértékét az új zónarendszerekkel egységes szerkezetben határozzák meg. További változást jelent majd az is, hogy nem lakosonként, hanem lakásonként lehet majd a parkolási engedélyeket igényelni.

Fizetős parkolás Józsefvárosban: még a helyieknek is yourparking.hu

Fizetős parkolás Józsefvárosban: még a helyieknek is

Az önkormányzat várokozása alapján az, hogy mindenki számára fizetőssé teszik a parkolást a kerületben csökkenteni fogja a parkolóhelyek kihasználtságát, így az ott lakók és dolgozók számára több szabad hely áll majd rendelkezésre, csökken a légszennyezés és javulhat az életminőség. Mindemellett 300 millió forint plusz bevételre számítanak az új szabályozás következtében.   

A parkolóhelyek optimális használata valóban nagy problémát jelent a modern nagyvárosokban, azonban az ilyen típusú intézkedések nem feltétlen a probléma forrását célozzák. Helyi lakosként új, alternatív megoldások keresése szükséges az autók elhelyezésére, azonban ez a napközbeni forgalmat nem feltétlen befolyásolja.

A Yourparking okos parkolásgátlói segítségével a már meglévő parkolóhelyek optimálisabb használata válik lehetővé annak köszönhetően, hogy egy parkolóhelyet naponta többen is használhatnak a megosztás funkció segítségével. Add bérbe vagy oszd meg másokkal magánparkolóhelyed amíg nem tartózkodsz otthon, ezzel nem csak optimálisabban kihasználva a parkolódat, hanem azt is biztosíthatod, hogy hazaérkezésedkor senki nem áll majd a helyeden!

Források:

Index.hu
Telex.hu

Megosztás